טפיוקה

טפיוקה זה טעים.המרקם הג'לטיני והפנינים החלקלקות על הלשון,פשוט עושים לי את זה.
אז פשוט מבשלים עם הרבה מים עד שהם שקופות,ומוסיפים תוספי טעם כמו חלב קוקוס,חלב מרוכז,כל סוג פרי שהוא,גרידת לימון וכו'.
את הטפיוקה שלי הכנתי עם בננות,חלב,שוקולד מגורר,ואגוזי לוז ומעט ליקר שהבאתי מברצלונה שנקרא קרם קטאלן.
אבל לטפיוקה יש עוד שימושים.עם טפיוקה שמגיע באבקה מכינים דייסות,או נעזרים בה להסמיך רטבים.
אפשר ליצור טוויל מטפיוקה.מבשלים עמילן טפיוקה עם מים ומצמצמים עד לסמיכות מקסימלית.אפשר בשלב הזה להוסיף טעמים.מורחים על דף סיליקון ומייבשים בחום של 70 מעלות כשעה.מתקבל טוויל שקוף ופריך.אני שידכתי למנה עם סקאלופ
קרם כרישה,ורליש פטריות, טוויל טפיוקה עם גרידת תפוז.






תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש