רשומות

מציג פוסטים מתאריך אוקטובר, 2009

או ברצלונה ברצלונה

אני בנופש בברצלונה,מיד אשוב.

מיקרו כמהין

תמונה

לחשוב קצת אחרת

תמונה
איך ליצור קרם תפוז?השאלה הזו עלתה לי כמה וכמה פעמים,והרעיון הכללי הוא איך ליצור מחומר גלם נוזלי קרם יציב וחלק. ישנה טכניקה שבה מוסיפים אגר אגר במינון נמוך לנוזל,הנוזל נקרש,ואז נטחן לקרם. לאחרונה עשיתי זאת עם תפוז וחלב קוקוס,המרקם מצוין,הטעם נהדר,וכך אפשר ליצור קרם מכל דבר. 500 מ"ל מיץ תפוזים 100 מ"ל חלב קוקוס 5 גרם אגר אגר מרתיחים מיץ תפוזים ומצמצמים עד לקבלת 300 מ"ל מיץ מרוכז.מוסיפים חלב קוקוס ואגר,מבשלים עד להיטמעות האגר.מניחים את הנוזל בכלי,במקרר,כחצי שעה עד להתייצבות.טוחנים בעזרת בלנדר למרקם חלק.

סביצ'ה,טרטר,קרפצ'ו

תמונה
סביצ'ה לוקוס,קרפצ'ו זוקיני,תורמוס טרטר טונה,קרם תפוח,לבבותאנדיב,פילה תפוז,גרידת תפוז,אורוגולה,יוזו קרפצ'ו מוסר,שמן זית,זרעי עגבניה,זיתי טאסוס,פלפל חריף

לאכול פסטה בשלבים

תמונה

שירי בסוף הארוחה

תמונה

קבצן אוהב דגים?

תמונה

ארוחת טעימות

תמונה
לכבוד 6 שנות נישואיי לאשתי המקסימה,הגענו ל"מסה" לארוחת טעימות בניצוחו של אביב משה ובשיתוף של יומי,הסו-שף. האלכוהול זרם כמיים,13 מנות,4 שעות,הכול תועד,וזה מה שקלטה המצלמה: מרק אוייסטר בקליפת ביצה,לצד אוייטר מטוגן וסלט קטן של תפוח עץ וכוסברה.טעמים טובים מאוד סביצ'ה מוסר,גספאצ'ו קולורבי ורימונים ,מנה מאוד מרעננת. שירי לא אכלה אף פעם פרחי זוקיני,זו הייתה ההזדמנות שלה.פרחי זוקיני בטמפורה במילוי דוקסל פטריות. מרק רגל עם טורטליני זנב שור ברולה כבד אווז ולובסטר . גראטן של לובסטר,אגוזים ודבש אטריות שחורות,בשר סרטנים,קציפת ליקריץ.מנה מצוינת שרימפס פלאפל,איולי סלק שקדי עגל,קרם קשיו,רוטב תאנים,כדורים של תפו"ע שהושרו בוואקום עם פרחים מיובשים סינטה עם קרם פירות יער,קצף אגוזים ואבקת שמן רוזמרין צלע טלה על גחלים עם שמן אקליפטוס לקינוח קיבלנו מיני קרמבו בכמה טעמים ששחו בקציפת פיסטוק,עם טוויל קקאו לבסוף,קינוח של תאנים ופטיסייר,טוויל של מרנג שוקולד,כשכל הקינוח יושב על ג'לי ברגמוט. ארוחה טובה מאוד,עם טעמים מגוונים ויצירתיים. הארוחת טעימות הבאה שלי תהיה כנראה בסוף החודש

אבו-נפחה

תמונה
ככה אני מכין לאפות בבית.חום גבוה,על התחתית של התנור,בלי מגש,דקה מכל צד. 1ק"ג קמח 20 גרם שמרים לחים 60 גרם סוכר 20 גרם מלח 650 מ"ל מיים לשים הכול יחדיו,מתפיחים שעה וחצי,יוצרים כדורים,מרדדים ופותחים את הבצק לצורת לאפה,לתנור... הבצק מתאים גם לפוקצ'ה או פיצה.

ואלס בשניים

תמונה