רשומות

מציג פוסטים מתאריך נובמבר, 2009

שבת בבוקר-יום יפה

תמונה
אז אחרי שטיילנו ביער ומצאנו רקפות ונרקיסים,פטריות של אחרי הגשם,וחלזונות ענקיים,הלכנו לאכול סושי. לקינוח,הלכנו למקס ברנר ששם מגישים המבורגר שוקולד עם "גבינה מותכת" של מרשמלו וקטשופ תות,פיצת שוקולד, וקינוח מילקי עם עוגיות.ואני אומר-די לשחיתות.

חמציץ

תמונה
חמציץ.הלימון כבר בפנים. מרק חמציץ: 1 בצל 3 שיני שום צרור גדול חמציץ 1 ארטישוק ירושלמי 1 כפית כמון מלח פלפל שחור קוצצים את כל הירקות גס,מטגנים הכול עם שמן זית כ-3 דקות,מתבלים במלח,פלפל וכמון,מכסים במיים ומבשלים חצי שעה. טוחנים,ואז טוחנים...יוגורט מעל רק יוסיף למרק.

ישראפוד 2009

תמונה
תערוכת ישראפוד בגני התערוכה נערכת כל שנה,ומספקת חידושים והמצאות בענייני המזון למסעדות ושאר עסקים שנכללים בתחום.ואלו הממצאים שבתערוכה: -אסאי,פרי אקזוטי חדש וטעים,גדל בדרום אמריקה,שבו כבר השתמשתי בקינוח באחד הארוחות, הוצג בתור סורבה עם גרנולה -מוצר של שומן ללא שומן.נוזל משחתי במרקם מימי שעשוי מתאית,ואמור להחליף שומן ברטבים או מאפים בלי טיפת שומן.רק לא ברור למה זה טוב.עם המוצר אי אפשר לטגן,אין לא את החלקלקות והמרקם השומני כמו לשמן או חמאה,אין לא טעם בכלל,והוא לא יכול להסמיך כמו שמן. -קוויאר כתום ושחור צמחיים,עשויים ממיצוי של אצות,לא רע בתור תחליף. -מאפים ללא גלוטן העשויים מקמח חומוס,תירס וכו',לא רע . -פיצה קונוס.פיצה שנראית כמו קונוס של גביע גלידה,שזהו למעשה הבצק ובפנים כל הרוטב והגבינה,באריזות לחימום בבית. -לבסוף טעמתי צ'אטני מנגו חריף מזעזע,שהייתי חייב להחליף את הטעם שלו עם קרמבו בדוכן הסמוך.

אובססיה ללחם

תמונה
אובססיה=הפרעה טורדנית-כפייתית ,לפי המילון.אז אצלי ההפרעה זה לחמים,מאפים וכל מה שקשור לבצק. משהו ברשת הגלוטן הזו גורמת לי לתרפיה. הכנתי כבר לחם ארוך,לחם קצר,עגול,מרובע,פיתות,לאפות,פוקצ'ות,לחם בתוך עציץ מחרס,לחם עם בהרט ולבנדר וכו' וכו'. אז כל פעם שנשאר לי עוד קצת שמרים במקרר,אני יוצר איזשהו בצק ליום יום. אז אתמול זה היה בצק עם זעתר וראס אל חנות עם בירה שחורה.גלגול לחמניות ליצירת "עוגת שושנים" והשארית לתוך כלי זכוכית עם קראסט של קוסקוס שאכלתי באותו רגע.

אובססיה לשוקולד

תמונה
מה יוצא מקמח,ביצים,שוקולד,ברנדי,אגוזי לוז,שבבי שוקולד צ'יפס,אצבעות שוקולד וסוכריות עדשים מותכות,אמרטו,ועוזר קטנצ'יק עם אובססיה ללקק את כל התערובת הזו?בראוניז מטורלל...

פסטה ביתית

תמונה

שייק איט

בסרטון נחמד שנתקלתי,30 ברמנים מציגים את השקשוק היחודי שלהם ..................................................................................................

סוכריות אלכוהול

תמונה
ישנה טכניקה מאוד מעניינת ליצירת סוכריות ממולאות באלכוהול,שאותם טעמתי לראשונה בקינוח מלפפון ,במסעדת can roca,בטיול שלי לברצלונה. הטכניקה פשוטה ולא מצריכה שום עזרים מיוחדים,ומה שמתקבל זה סוכריות עם מעטה סוכר קשיח מבחוץ ונוזלי מבפנים עם איזה טעם שנבחר.אני שילבתי טעמים של וויסקי,ווודקה עם לימון וברגמוט. 250 גרם אבקת סוכר 80 גרם מיים 50 גרם אלכוהול-וודקה,וויסקי,יין,ורצוי להוסיף גם תמציות טעם הרבה קורנפלור את הסוכר עם המיים מבשלים עד להמסת הסוכר,יש להגיע לטמפ' של 110 מעלות. מצננים מעט עד ל85 מעלות ומוסיפים את האלכוהול.בשלב הזה יש להעביר את תמיסת הסוכר לכלי אחר ושוב לצקת חזרה לכלי השני,כך כמה פעמים,מה שעוזר למנוע את התגבשות הסוכר,טיפת לימון גם יכולה לעזור כאן למנוע התגבשות. מעבירים את התמיסה למזרק או בקבוק לחיץ. לתבנית עמוקה שופכים קורנפלור,והרבה,לפחות 2 ס"מ גובה,זהו כלי הקיבול לסוכריות.מיישרים את פני השטח של הקורנפלור ובעזרת כף עגולה וקטנה,לדוגמא פריזיאן,יוצרים חורים בקורנפלור.מטפטפים את תמיסת הסוכר והאלכוהול לחורים, ומכסים בקורנפלור מעל.זהו,אין פשוט מזה.לפי מתכונים שבדקתי יש לחכו

דנל'ה אופה קטנה...

אני בוואלה- אוכל ,בטור של דנה מלמד.ותודה לדנה על הפירגון.

גשם... גשם...

הבן שלי אולי קצת מטורף,אבל הוא עשה משהו שאני תמיד רציתי לעשות ולא עשיתי,לשחות בתוך שלולית גדולה

ברצלונה-יומן מסע 2

תמונה
לאיזה מסעדות טאפאס כדאי ללכת,כבר בדקתי לפני הטיסה.יש כל כך הרבה מסעדות בברצלונה,שליפול זה אפשרי,כי יש הרבה מסעדות שמכוונים עצמם בשביל תיירים,וכל הכיף הוא להרגיש ולטעום את ההוויה המקומית. Cerveseria Catalana teller de tapas cal pep אלו היו חלק מהמסעדות שהיינו בהם.ויש אמת בפרסום.מרגע שהמסעדות האלו נפתחות הם מתמלאות בשניות ואז צריך לחכות שיתפנה מקום.בטאפאסים הכול טרי וטוב.ישנם פלפלים ירוקים לא חריפים מטוגנים שאוכלים כמו פיצוחים. הלהיט המקומי bravas patatas ,תפו"א מטוגנים,מעין צ'יפס גדולים עם רוטב שמושתת על מיונז. רוב מנות הדגים מבוססות על אנשובי,סרדינים וקוד,דגים מקומיים, ויש הרבה מהם. יש פאייות,פירות ים בכמה מצבי צבירה,קינוחים של קרם קטלן,צ'ורוס.את הכול חובה ללוות עם בירה מקומית. קקאו סמפקה ,זו חנות שוקולד של אלברט אדריאה,מאל בולי,נראית כמו חנות תכשיטים.ניתן לרכוש טבלאות שוקולד של 90 ו100 אחוז מוצקי קקאו.פרלינים בטעמים הזויים כמו שוקולד עם פרמז'ן,עם סויה,קארי,אנשובי,פיקנטי,כמהין.יש פחות הזויים עם טעמים שונים של אלכוהול,וטעמים של תבלינים. ישנו במקום גם בר שאפשר להזמין מש