העצמת טעמים 2


בשלו סלק במיים עד ריכוך,ואז תאכלו.מה הטעם?סלק מבושל.עכשיו עשו את אותו הדבר עם עגבניה ופלפל אדום.
ועכשיו תדחפו את כל הירקות האלו לתנור בחום גבוה עד ריכוך,ואז תאכלו.מה קרה?העצמת טעמים.
אפייה בתנור מרכזת את טעם הירק,הופכת אותו למתוק יותר ומודגש הרבה יותר בגלל קרמול הסוכרים שבהם.
אותו הדבר ניתן לראות בבטטה שמגירה את מיציה ומתקרמלת לה לאחר שהייה ארוכה בתנור,ובעגבניה ששופעת סוכרים ונוזלים שמצטמצמים ומתרכזים לממש סוכריה.
לאחרונה צליתי פלפלים עד לדרגה שיכולתי למעוך אותם לפירה בידיים,רך כפשתן.הפלפלים קולפו שוטחו על צלחת,ועליהם זולפו בלסמי מצוצמם ע"י בישול קצר,שמן אגוזים שהכנתי,זעתר יבש וטרי וגבינת פטה.במיוחד לחום הפוקד אותנו כרגע.
נ.ב-טיפ קטן.הנוזל הניגר מהפלפלים לאחר הצלייה הם אוצר בטעם של פלפל שצריך לשמור.מערבבים את הנוזל עם שום,שמן זית,חומץ\חומץ בלסמי\לימון ויש אחלה ויניגרט.



תגובות

‏שירי אמר/ה…
שידרג לי את הסלט הרוטב הזה!

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש