פאי תפוחים



יש פאי תפוחים עם בצק פריך ומילוי רך של תפוחים וקינמון,יש פאי תפוחים מבצק פילו מגולגל סטייל שטרודל,יש פאי תפוחים הפוך-טארט טאטן,יש פאי תפוחים עם כיסוי של בצק מלמעלה,יש פאי עם אפייה וכזה שבלי.
אני אוהב להכין פאי תפוחים סופר קלסי,על בצק עלים עם פרוסות דקיקות של תפוח וסוכר מקורמל,שבהגשה אני חותך אותו כמו פיצה,למשולשים.אז הנה הפאי במתכון של תמונות.

מקלפים תפו"ע ומוציאים את הליבה בעזרת תפוחן.חותכים לפרוסות דקות ככל האפשר בסכין או מנדולינה.
מרדדים בצק עלים על משטח מקומח וקורצים בעזרת תבנית או רינג גדול לגודל הרצוי.
את פרוסות התפוח מסדרים בחפיפה על הבצק.
סוגרים במעגל של תפוחים ומכסים את כל המרכז גם כן בפרוסות.
מפזרים על התפוחים סוכר בשכבה אחידה.אופים בתנוור בחום-180 כ--20-25 דקות ,עד להזהבת התפוחים והבצק.
מוציאים מהתנור ומפזרים על הפאי אבקת סוכר.שורפים את הסוכר בעזרת ברנר או חום עליון של התנור למשך דקה.פורסים ואוכלים.


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש