רשומות

מציג פוסטים מתאריך מאי, 2010

מילקשייק פטל

תמונה
מה עושים עם פטל רך מידי שאוטוטו עבר זמנו?מילקשייק.

כבד אווז קייצי

תמונה
כבד אווז צרוב,משמש צלוי,קרם ווניל ואמרטו,אבקת יוגורט,

שרימפס קייצי

תמונה
שרימפס וסקאלופ,פרחי זוקיני במילוי גבינת בושה ואגוזים,קציפת תפוז וזעתר

קרפצ'ו קייצי

תמונה
קרפצ'ו שייטל כבוש,זרעי עגבניה,פלפל חריף,זיתים,לימונים כבוזים,שמן זית וזעתר

דג קייצי

תמונה
טונה אדומה,יוגורט לימוני,אגס מקורמל,בזיל,פילה תפוז

אקזוטיקה במיטבה

תמונה
באחת השבתות האחרונות התארחתי אצל משפחת אברהם מיקנעם. יונה,אב המשפחה,חבר בעמותת גידולים אקזוטיים,ומגדל כ-70 זני פירות וירקות,בבית בעל 3 מפלסים. קיבלתי סיור מודרך על כל חלקה בבית,ויש הרבה מה לראות.היו שם 4 זנים של בננה:בננה ערבית חמצמצה,בננה בטעם תפוח עדין,בננה אדומה בעלת עורקים אדמדמים ועם טעם כמו של יין. פיטנגו ושסק מתוקים כמו סוכריה.שדרות של פטל שחור ענק ומתוק.כמה זנים של גויאבה,אננס שנמצא בתוך חממה קטנה וריח האננס מופץ לאוויר.15 סוגי פלפלים חריפים,תאנה בעלת פסים בהירים,חסות גדלות בכל פינה.התותים גדלים ללא ריסוס,ובשל כך יונה עוטף בשקיק כל תות שצומח,כמו שקית הפתעה. אכלנו ארוחת בוקר שכל הארוחה מתוצרת הגינה,סלטים,גבינות תוצרת בית,ריבת תאנים,וריבת תות עץ מדהימה. הילדים השתכשכו בג'קוזי שעל הגג,ואני ירדתי עם יונה לקומת המרתף ששם הסיפור עוד לא נגמר. שם למטה יונה מייצר ליקרים מכל טוב הגינה:ליקר פסיפלורה,ליקר רימונים,יינות שמיושנים הרבה זמן.טעמתי יין מ91 שהזכיר בטעמו ברנדי משובח,וערק שהוא מזקק לבד עם טעם מתקתק מצוין. לאחר הבילוי הנהדר,לפני שהלכנו,קטפנו לנו פטל לדרך,וקיבלתי שתיל של הפ

בננה מקורמלת

תמונה
אין כמו טעם של בננה מקורמלת.הטעם תופס אותך מיד,כשמשלבים איתה עוד מרקמים. לקחתי לחם לבן,חתכתי לקוביות,והקפצתי עם סוכר.הלחם נהפך למעין קרוטונים בעלי קרום סוכר פציח ודק. הבננה קורמלה עם סוכר על מחבת לכמה שניות,לבננה שודכה גלידת וניל ועוגיות ומעל הקרוטונים המתוקים.פשוט וטעים.

שבועות

תמונה
10 ימים.10 ימים הבלוג לא עודכן.זה מה שקורה שהמחשב שלך נדפק.נקווה לטוב. קצת באיחור,אבל שבועות עבר והיה טעים.כל האוכל נטרף עוד לפני שהספקתי לצלם משהו. אז הנה 2 מתכונים קלילים מההיי לייט של שבועות. פיצה פסטו: טורטיות פסטו איכותי מוצרלה קולים את הטורטיות על מחבת עד השחמה.מורחים פסטו,מוסיפים מוצרלה ואופים בתנור עד להזהבה. ................................ סלט סלק: 2 סלקים כף צנוברים 2 כפות קוביות פלפל קלוי כף שמן שומשום 2 כפות רצועות תרד כף דבש כף מיץ לימון מלח כף קליפת לימון חתוכה לרצועות אופים את הסלקים עטופים נייר כסף כשעה,עד ריכוך.מקלפים,חותכים לפלחים ומערבבים עם שאר המרכיבים. שקד משום מה מגרד בורקסים

לקראת שבועות

תמונה
ככה נראה המקרר בבית משפחת אלאלוף,לפני שבועות בו הולכים לארח את כל המשפחה,עמוס בגבינות,בצקים שמוכנים להתגלגל למאפים. בתפריט- מיץ אבטיח ונענע בורקס פילו עם גבינות ותפו"א בורקס סביח לחם בירה ואגוזים פיתות דרוזיות פיצה מרגריטה פיצה פסטו עלי גפן ממולאים ציזיקי חציל,סלט סלק,סלט כרובית,סלט טאבולה,סלט תפו"א ופולי סויה,סלט פטריות ובלסמי,סלט עלים וענבים,סלט ארטישוק...

שעת הפטל

תמונה
הקיץ בפתח,ועונת הפירות הקיציים והטעימים באמת, החלה. וכמעין מסורת בשנים האחרונות,אנו המשפחה יוצאים לקטיף,לרוב של דובדבנים. השבת,במקום להרחיק צפונה,גיליתי את- פטל ,מקום לקטיף פטל,תות עץ,אפרסק ופיטנגו,שנמצא בגדרה. תותי עץ בשרניים ומתוקים,פיטנגו חמצמץ שמזכיר את הילדות בבית סבתא,ושיחים ארוכים של פטל אדום ושחור. כיף לטפס על העצים,להתלכלך לגמרי מהפירות ולהתחבר לטבע לקראת החג המהנה ביותר בשנה-שבועות

מתנה ליומולדת

תמונה
לרגל שנה להקמת הבלוג,הבלוג קיבל מתנה,כותרת חדשה ומעוצבת.באדיבות שירי,אשתי היקרה.

ארוחה עם חברים

תמונה
לקראת צאת שבת ולפני הדריכות של משחק הדרבי המאכזב(כן,אני אוהד הפועל),ערכתי ארוחת חברים שהייתה מעין סדנת בישול,לחובבי אוכל שרצו לדעת איך מכינים ריזוטו.אז מה בתפריט? טאטקי סינטה-סינטה צרובה מבחוץ ונאה מבפנים,עם רוטב שמבוסס על סויה,מירין,ג'ינג'ר,כוברה ושמן שומשום. טרטר טונה טרייה-"עוגיות" אורז פריכות בטיגון שמן עמוק,מעל טרטר טונה עם איולי צ'ילי מתוק וגרידת לימון. ריזוטו פטריות-ריזוטו שכלל פטריות פורטבלו,יער ושמפניון,אספרגוס, ועשיר בחמאה ופרמז'ן. לקינוח בחרתי לעשות את הקינוח הראשון שהתלהבתי להכין בתחילת לימודי הבישול שלי,סופלה שוקולד,הכי קלסי והכי טעים.

לבשל לפי הספר

"ג'ולי וג'וליה",זהו סרט על מקרה אמיתי על אשה אמריקאית החיה בצרפת ב-1948,ג'וליה צ'יילד,אשר שינתה את דרכי ההתנהגות והבישול האמריקאי.לאחר 50 שנה,החליטה ג'ולי פאוול,בחורה אמריקאית צעירה, לקחת את ספרה של ג'וליה,ובתוך שנה לבשל את כל 524 מתכוניה,ולעלות על בלוג את התנסויותיה בכל דרכי הבישול. ג'ולי,הייתה פורצת דרך,והיום מסתבר שהרשת מלאה בהרבה בלוגרים שמבשלים את הספר בישול החביב עליהם. למשל,הבלוג על הספר של גורדון רמזי- trhee star chef הבלוג על ספרה של מרתה סטויארט- Martha Stewart’s בלוג על ספרו של ג'יימי אוליבר,עם תמונות לא כל כך מחמיאות- ג'יימי אוליבר עוד ספר של גורדון רמזי,על אוכל של פאבים- גורדון רמזי בלוג על ספרו של תומס קלר מפרנץ' לונדרי- French Laundry עוד בלוג על ספר לא מוכר,שמסביר על בישול של כל חלקי הבשר,המוכרים והפחות מוכרים- The Whole Beast: Nose to Tail Eating שני בלוגים על הספר האהוב עליי מהמסעדה האהובה עליי עוד בטרם אכלתי שם-alinea- alineaphile alinea at home בלוג מרשים על הספר המפואר של הסטון בלומנטל ממסעדת fat duck הגיע הזמן שמי

קסם הפרי

תמונה
אי שם באפריקה,בין הרים ושדות,גדל לו על עץ פרי מאוד מיוחד הנקרא magic fruit,פרי הקסם. הפרי הוא סוג של גרגיר יער,ומה שהוא יכול לעשות הוא יוצא דופן.כאשר אוכלים אותו ונהנים מטעמו,כל דבר חמוץ שאוכלים אחריו,יהפך טעמו למתוק. הסרטון כאן יוכל להסביר בבירור את פעולתו של הפרי,כשלאחר אכילה של בצל,לימון,וטבסקו הכול מרגיש כמו סוכריה.בארה"ב כבר חושבים איך לשלב את הפרי כחלק מדיאטה,שבה אין צורך לאכול שום דבר מתוק ומשמין,והפרי יוכל לספק את המתיקות הרצויה בלי הקלוריות.עוד לינק על הסבר על הפרי, כאן . רוצים לקנות את הפרי?כנסו לכאן ,ולא לשכוח לשלוח לי אחד.

פנקייק חלב

תמונה
מכל סדרת הג'לטינים שצצו בשנים האחרונות,אני אוהב אחד מהם במיוחד. זהו מייצב ג'לטיני-מטיל צלולוז.הוא חומר מתחלב,קושר,מסמיך,אך התכונה הכי מיוחדת שלו, שבניגוד לג'לטין סטנדרטי שנמס בחום,הוא נקרש רק בחום, וכשהוא קר הוא הופך נוזלי.אפשר כבר לתאר מה ניתן לעשות עם זה. אז אני הכנתי מרנג חלב,ע"י הקצפת חלב,סוכר ומטיל.את תערובת החלב זילפתי למחבת חמה עם מעט שמן,המרנג יתייצב ולאחר כמה שניות הפכתי לצד השני.התמונה לפניכם-פנקייק של חלב,רך ונעים,בלי צורך בביצים או קמח. עוד שימוש-את המרנג אפשר לשרוף עם ברנר ואז המרנג מתייצב מעט ומקבל מרקם של מעין מרשמלו. אם יוצקים את המרנג לרינג או לתבניות אישיות ומכניסים לתנור לזמן קצר,ניתן להכין מעין עוגה או סופלה עם ליבה נוזלית.

לימונדה לימים החמים

תמונה
לימונדה משודרגת עם עשבים מהגינה לימים החמים שקרבים ובאים לימונים+תפוזים+ג'ינג'ר מגורד+למון גראס+נענע+מנטה+מיים+סוכר

חביתה אוורירית

תמונה
ברגע של שעמום\יצירתיות,הכנתי חביתה מסיפון.טרפתי ביצים,מלח,פלפל הכנסתי לסיפון,וישר למחבת.יצא חביתה סופר אוורירית,כמו סופלה.רק מיד שהחביתה יצאה מהמחבת הכול צנח.קצת קמח יכול לפתור את הבעיה.

גדלתי בשנה

תמונה
כאילו בתיאום מושלם,הבלוג שלי חוגג החודש שנה להיווסדו וגם את הפוסט ה-200. אז מה היה בשנה החולפת הזו-קצת מולקולרי,קצת אוכל של בית,ניסויים ותהיות,משפחה,אירועים,מסה,טבע והרבה כיף.