הריביירה הצרפתית-יומן מסע


 הטיול לצרפת היה נפלא,גדוש בחוויות,נופים מדהימים,מסעדות מעניינות ואנשים נהדרים שיצא לנו להכיר.
אז הנה המסע שלי,של אביב ואלה בריביירה,לפי סדר כרונולוגי.
 לאביב יש בעיה עם טיסות,הוא עושה לעצמו מדיטציה מתחת לשמיכה.
 בשדה תעופה של וינה,ממנו המשכנו לניס,עצרנו להירגע בספות המסאז'.
 הנחיתה לניס בלילה,הייתה מרגשת אך גם על סף ההיסטריה,משום שמסלול הנחיתה הוא ממש על קו המיים ובעוד המטוס מנמיך,אני מציץ מהחלון ורואה רק ים מסביבי,המיים קרבים עוד ועוד ונראה שהמטוס אוטוטו צולל לים,אך תוך כדי הפניקה וההלם,מיד פוגשים גלגלי המטוס את המסלול.נחתנו בשלום.
לאחר שינה קצרה וארוחת בוקר של גבינות ונקניקים נטולת ירקות,לקחו אוותנו המארחים לסיור ביקב גדול ויפהפה באיזור שקרוב לניס.


 ביקב טעמנו את הענבים שבכרמים,נשנשנו לחם עם ממרח אנשובי תוך כדי לגימת יינות היקב וביקרנו במרתף חביות היין שנמצא במעין מערה לחה .זו הייתה שריקת הפתיחה לטיול רווי ביין,לכל אורך הדרך.טעמנו יין רוזה צונן,סוביניון בלאן שהעלה ריחות וטעמים של בננה ויינות אדומים בעלי דומיננטיות מעושנת.






                                                                     יין במיכלי התססה
                                                                    קליפות הענבים




 בהמשך היום הגענו לקאן,עיר יוקרתית עם חוף ים מקסים,חנויות יקרות והמון מסעדות.




 הגענו למסעדת חוף שדי יוקרתית ממסעדת חוף רגילה,בה אכלנו מספר מנות גדול של מנות מרעננות שרובם אוצרות מהים.
התחלנו בפתיח של סביצ'ה,עם ירקות טריים קצוצים ואנדיב.

 בהמשך היה את המנה הפשוטה אך הטעימה מאוד,פלטת ירקות כמו עגבניה,סוג של חסה קטנה עם רוטב מעל,חציל וזוקיני קלויים וגולת הכותרת היא המוצרלה הנהדרת שהוגשה במנה.רכה,כל כך טרייה וטעימה שחתיכה ממנה בשילוב עם עגבניה טרייה וזילוף רוטב פסטו מעל היווה ביס מושלם ועוד הזמנו מנה נוספת ממנה.
א"כ הגיע לשולחננו גם קלמארי פריך,תמנון עם תפו"א,סשימי של סלמון וטונה עם טעמים אסייתים,שרימפס ואטריות גם כן בנוסח אסייתי,
נתחי סלמון נא עם ארטישוקים,ביצי סלמון וסורבה לימון וג'ינג'ר,ג'מבו שרימפס ענקיים עם קארי וקוקוס עם גרידת ליים ואורז,ג'ון דורי עם ארטישוקים ועגבניות לחות,טונה צרובה בחלב קוקוס ואטריות בסויה ופילה בקר עם ירקות מוקפצים ורוטב מתקתק.לקינוח סיימנו עם כדורי בצק מטוגנים ממולאים בשוקולד עם גלדית וניל ומרק תותים עם סורבה.הישיבה מול הים יחד עם שתיית יינות מכל הסוגים,הארוחה הייתה מענגת מאוד.












 אחרי מנוחה קצרה ומקלחת טובה,הגענו למונקו-עיר מטורפת,עם מרינה מפוצצת יכטות ענקיות,רכבים שלא רואים כל יום כמו למבורגיני,פרארי,אוסטין מרטין ויגואר וחיי לילה מדליקים.
הגענו למונקו בכדי לסעוד במסעדה שבבית מלון פרמונט,מסעדה קלסית ביותר שבדיוק באותו זמן הגיע למסעדה נסיך מונקו וברוב חוצפה רצינו להצטלם איתו אך לא הרשו לנו.לארוחה במסעדה ועל המשך הטיול בפוסט הבא.




תגובות

ori אמר/ה…
היי
בשבת הקרובה אגיע לשבוע לריביירה הצרפתית עם בת זוגתי,
אשמח לקבל המלצות למסעדות ויקבים!
באנגלית אפילו יהיה יותר טוב..

תודה!!
שובב קולינרי אמר/ה…
הי אורי

ישנו את היקב la font du broc,יקב מקסים זהו האתר שלהם
http://www.chateau-fontdubroc.com/

לכל אורך החוף בקאן מסעדות שנראות רעננות ובעלות אוכל טרי וטוב,רק צריך לבחור.
סיור ביום או בערב במונקו יגלה מקום מקסים עם שלל מסעדות שבראשה המסעדה היוקרתית של אלן דוכאס בעלת 3 כוכבי מישלן.
ברחובות ניס מסעדות של אוכל עממי וטוב וישנה את מסעדת lou fassum שכתבתי עליה בבלוג,מקום פסטורלי ביותר מזכיר את מסעדת מוסקט שלנו,הכל נקטף מהגינה
http://www.loufassum.com/
תיהנו

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש