ה-ארוחה של יומי

 תכירו את יומי,ג'ינג'י חם מזג,בעל תשוקה לאוכל וגם אחד הסו שפים במסה.
השבוע הגיע יומי למסעדת קולוני בירושלים מתוך פרוייקט של מדריכו ,מיכאל כץ,מהקורדון בלו שיצר לכבוד 6 שנים למסעדה ארוחות בניצוחם של שפים צעירים בכדי לשפוך את יצירתיהם לקהל הרחב.
כך יומי מצא עצמו במטבח צפוף מתפקד כשף על מטבח,עם תפריט בן שש מנות לשולחן אבירים רחב של 50 איש.
אני שבאתי לחלוק כבוד ולטעום את פרי יצירתו,נשנשתי את הבריוש הטעים שהכין עם בצל מעושן ובשר פריך בתוכו שנוגב עם חמאה.היין נשפך כמו מיים  עוד לפני שהגענו למנה הראשונה.



 כדור אננס נוזלי בציפוי חמאת קקאו,נוזל ליקריץ וסוכרית קופצות הייתה הפתיחה המרעננת ששוטפת את הפה בטעמים וקפצוצים של סוכריות
 שקדי עגל עם סירופ קפה וקרם קשיו עם טוויל אמרטו היו שילוב מצוין יחד עם כדורי תפוחי עץ.
 מוסר צרוב היה עדין וליווה אותו ביסק,טורטליני סרטנים,קציפת וניל ופטריות וקרם כרובית.
 פילה בקר שבושל 8 שעות עם מח עצם בוואקום היה מעין בשר תבשיל עם רוטב יין מדירה נהדר,כמהין,קרם שורשים,ג'לי פטרוזיליה,בשר קצוץ מטוגן שנתן פריכות למנה.כל המכלול הזה יצר מנה מעניינת מאוד וטעימה.
 לקינוח ראשון,מרק פופקורן עם גלידת תה ירוק ואבקת תה ירוק מרענן.
למנה האחרונה הוגש בכוס -ברולה,פירורי מרנג ובצק פריך,גלידה וקציפת גרניום,גרניטה אגסים וטוויל וניל ופרג.
סיומת קלילה לארוחה מצוינת שלקחתי מנה שנייה ממנה,בעוד שירי שתויה לגמרי וממלמלת שטויות.

לכל אורך הארוחה שמעתי תגובות נלהבות מאוד לגבי האוכל,מה שנותר לי לומר לשותפי במסה-כל הכבוד לך יומי.

תגובות

‏אנונימי אמר/ה…
אחחחח נראה טעים מאוד

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש