רשומות

מציג פוסטים מתאריך ינואר, 2011

הסיוט של כל פוד בלוגר

עם המקצוע כמובן, באה לי האהבה לסרטים העוסקים בבישול."דינר ראש" היה הראשון שלי.זה בסדר עם זה גם מצויר(ראטטוי).ישנו את הסרט "ג'ולי וג'וליה" העוסק בבלוגרית שמכינה את כל המתכונים של בשלנית ותיקה ועוד ועוד. לפני יומיים הורדתי לי סרט מהאינטרנט,לאחר ששמעתי עליו,הוא נקרא bitter feast.הסרט עוסק בבלוגר שכותב ביקורות על מסעדות,רובם קטלניות.שף אחד שנפגע ישירות מביקורת שלו,גם פוטר וגם בוטלה התוכנית טלויזיה שלו,החליט לנקום בבלוגר.עד כאן הכל טוב.הדמיון יכול לפעול,איך השף מתנקם בבלוגר.למעשה הסרט מזעזע.אם להגדיר אותו,הוא בקטגורית הסרטי אימה.השף חוטף את הבלוגר,מביא אותו לביתו שנמצא ביער מבודד,קושר אותו,מחשמל אותו,מכה אותו ומידי יום נותן לו משימות שקשורות לביקורות שכתב.כך למשל בביקורת שבה הוא העיר על זה שלא יודעים להכין ביצה הפוכה או סטייק במידת מדיום רייר,נתן לו השף להכין את הביצה המושלמת או הסטייק במידה הנכונה.אם יעמוד במשימה יוכל לאכול את מה שהכין.לסרט יש עוד עלילה ארוכה.האם הוא מת או חוטפים אותו חייזרים,זה אתם תגלו לבד אם תרצו לצפות בסרט. אז פוד בלוגרים,להבא אם אתם מתכוו

קוקטייל הדרים

תמונה
השבוע הגיע הזמן לטעימה מהליקר תפוז שהכנתי לפני כחודש. ניחוחו תפוזי מאוד,טעמו אלכוהולי אך בלי שום חמצמצות של תפוז מפני שהליקר עשוי רק מקליפות תפוז. אז הכנתי קוקטייל מהליקר שמכיל גם מיץ תפוזים,פסיפלורה וליקר שקניתי בברצלונה בטעם קרם קטלן(קרם ברולה) .כל אלו שידרגו והשתלבו היטב עם הליקר תפוז.

כך הולכים השותלים

תמונה
ט"ו בשבט בסוף שבוע.שתלנו עצים ביער מודיעין וביקרנו בשוק האיכרים שקם במיוחד בשביל החג בחולון.

ט"ו בשבט

תמונה
 היום חגגנו את תחילת ט"ו בשבט.הילדים פצחו במחולות ושירה בעודם צועדים בכל רחבי הבית.במקום רק לאכול פירות יבשים,הכנתי סלט פירות משודרג.חוץ מתותים,בננות ותפוחים שבהם "נתברכה ארצנו",הוספתי  גם תמרים מיובשים קצוצים,כדורונים  של גלידה שכידררתי בעזרת כף פריזיאן ומעל הכל פיזרתי סוכר לימון.את הסוכר הכנתי מקליפות לימון שמקולפים עם קולפן וטחונים יחד עם סוכר במטחנת תבלינים.ניתן ליצור בשיטה זו סוכר מכל פרי הדר,עשבי תיבול ועוד. שקד החליט לקנות לי שתיל של מליסה לכבוד החג,אז לסלט הוספתי  מהעלים הריחניים של השתיל. אז מה עוד בתוכניות? מחר בחולון עירנו נערך שוק איכרים חד פעמי לחג,ישנם גם פעילויות הנוגעות לאיכות הסביבה וביום שישי כמיטב המסורת ננטע עצים.חג שמח.

פירגון הכי טוב בארץ

שימו לב לפירגון של אביב משה, בעיתון הארץ,על הבלוג שלי במדור המחשבים.

בטטה וטונקה

תמונה
על פולי הטונקה כבר הרחבתי כאן בעבר,גם כן על הגלידה המושלמת שהכנתי בעזרתם.לטונקה טעם וניחוח משכר שבהתחלה ניתן להגדירו כארומה של אמרטו,אך א"כ מתגלים עוד ריחות מוכרים כמו קינמון,וניל,אולי קצת הל. השבוע,לאחר שכבר הכנתי בימים הגשומים האחרונים מרק עוף בריאותי נגד כל חולי השפעת סביבי ,מרק מינסטרונה עשיר בקטניות,מרק עדשים ומרק ארטישוק ירושלמי,הכנתי מרק בטטה מבושם בטונקה. המרק החל בצליית הבטטה בסיר להעצמת הטעמים  ולהדגשת המתיקות של הבטטה,יחד עם שומר ולמון גראס.פול אחד של טונקה בתוך המרק הספיק לבשם סיר שלם.לאחר שהמרק נטחן למחית חלקה,הגשתי לשירי כף טעימה מהמרק ולאחר גרגור המרק בפה והעלאת האינפורמציה למח בכדי להבין מה הולך פה,היא הצהירה-"יש לזה טעם של עוגה"...! לאחר שגם אני טעמתי את המרק יכולתי להבין למה היא התכוונה.מרב עושר הטעמים ובשילוב עם מתיקות הבטטה המרק הרגיש כמו טעם של עוגת דבש ותבלינים.את המרק הזה יש לאכול במנות קטנות מפני שיש לו "גוף" וטעם מלא מאוד,אך טעים מאוד.בטעימה חוזרת שלי עם הוספת מעט קארי למרק,כאילו חסרים לו טעמים,המרק היה אפילו טעים יותר.

תערוכת הבירה

תמונה
היום ומחר ישנה תערוכת בירה בהיכל נוקיה,שהיום היא הייתה פתוחה לקהל המקצועי ומחר לקהל הרחב ע"ד הרשמה באינטרנט .סביב ההיכל פרוסים שלל דוכנים של מייצרי בירה,עם כמות נכבדה ומפתיעה של בירות תוצרת הארץ שלא ידעתי שקיימות.יחד עם זאת ישנם בירות מוכרות ולא מזוהות בכלל במגוון טעמים רחב,למשל, בירה בהירה ועדינה מאוד,בירה כהה וחזקה כמו לשתות שאט אספרסו.בירה לא טעימה בטעם שמזכיר שוקו,בירה בניחוח דבש שהיא טעימה מאוד.בירה לימונית,בירה בטעם גויאבה או מנגו,דובדבן או תפוח.בכניסה מקבלים כוס ופשוט עוברים מדוכן לדוכן טועמים ושותים,שותים וטועמים.שופכים עם לא טעים ועוברים לבא בתור וזה לא משימה קלה,באיזה שהוא שלב אני כבר הנחתי את הכוס,הרמתי ידיים ואמרתי די,לא יכול יותר,הכול עולה לי.לא פלא שכולם שם היו חייכנים ומאוד אדיבים אחד כלפי השני. מה שהפליא אותי זה שלא היה תור בשירותים. נ.ב הבירה המנצחת שלי הייתה בירה duvel.

יום הולדת רב שכבתי

תמונה
היום יש לגפן יום הולדת והוא בן שנתיים.אחרי בכי קליל על הבוקר סטייל"it's my party and i cry if i want to" ואחרי מסיבת יומולדת בגן,עם קבוצת ילדים מלאי נזלת ,בגיל שבו אין שום התייחסות  לאירוע עצמו אלא אם מעורב בזה במבה ועוגה,הגיע זמן הכנת העוגה.העוגה שנבחרה להכנה היא עוגת שכבות ומסיבה אחת ויחידה.בשבוע שעבר פנתה אליי גולשת ואמרה שברצונה להכין עוגת שכבות ושעד כה נסיונותיה לא צלחו בגזרת עוגת הבסיס שנופלת לה ולא תופחת כראוי. אז מורה טוב לא רק כותב באוויר אלא גם מדגים.את עוגת הבסיס הכנתי בדרך הבסיסית ביותר בלי תוספות של חומרי התפחה-הרבה ביצים,קמח,סוכר ומעט חמאה.למתכון מצורף גם כן קורנפלור לקבלת מרקם עדין ואוורירי. בין שכבות הטורט הכנתי מילויים שונים כמו ילד קטן שעושה ניסויים ומערבב מכל הבא ליד.הכי כיף ככה.המראה של העוגה נראה סטנדרטי,כמו עוגת שכבות ושוקולד,אך הטעם הוא אחר לגמרי. -שכבה ראשונה,מוס שוקולד מריר וקוקוס. -קרם שוקולד לבן עם בננה ואמרטו. -מוס שוקולד מריר ופסיפלורה. -מוס שוקולד מריר וקוביות תותים. במקום להכין את עוגת הבסיס בתבנית עגולה גבוהה ואז לחתוך אותה לכמה פר

סרטן נהרות

תמונה

פיצה ים תיכונית

תמונה
יום שישי בצהריים.לא ממולאים ולא מפרום.לא עוף,אורז או תבשיל.מה שהכנתי לכל המשפחה זו פיצה ים תיכונית. חוץ מהגבינה הצהובה והרוטב,לאחר שהפיצה כבר מוכנה פיזרתי קוביות עגבניה,עלי סלרי רעננים,נגיעות של לימונים כבושים ולבנה עם זעתר סביב כל הפיצה.ארוחת צהריים אידיאלית בשבילי

קרמבו

תמונה
איך אתם אוכלים את הקרמבו?קודם את הקרם?מתחילים עם הביסקיוויט?מקלפים קודם את מעטה השוקולד?או שדוחפים את כל הקרמבו ישר לפה כמוני?יש דרך חדשה ומדליקה לאכול קרמבו. שמים את הקרמבו ל20 שניות במיקרו(בלי העטיפה כמובן)ומקבלים קינוח שונה לגמרי וטעים בטירוף-המרנג שבפנים מקבל מעט נפח שבוקע את השוקולד שנהפך רך וחמים.הביסקיוויט כבר לא נשאר ביסקיוויט,הוא מתרכך למעין עוגת ספוג או ביסקוט שהושרה בנוזל.חייבים לנסות בדחיפות.

ליקר...של מה?

תמונה
בפוסט קודם  כתבתי על ליקר שהכנתי והתבקשתם,הקוראים,לנחש מאיזה פרי הכנתי אותו. אז על התגובה הראשונה הצליחה גולשת נאמנה לנחש שהליקר עשוי מפירות...הדס. ליקר הדסים הנקרא מירטו הוא משקה המוכר מאיטליה  או יותר נכון סרדיניה,ששם זהו המשקה הלאומי.יש מירטו שעשוי מהפירות וצבעו סגול כהה ויש שמוכן מעלי ההדס והוא בהיר.הליקר הוא בעל טעם וריח יחודי,העובר מיצוי של הפירות בתוך אלכוהול עם תוספת מי סוכר לכמה חודשים.אני הכנתי אותו תוך שתי דקות ע"י סיפון שיוצר חליטה קרה מהירה מאוד.קחו מתכון. 100 גרם פירות הדס שטופים חצי ליטר אלכוהול נקי או וודקה מי סוכר מועכים מעט את הפירות.משרים את הפירות באלכוהול כשבועיים.ממתיקים לפי הטעם. עם סיפון -מערבבים אלכוהול,פירות הדס ומי סוכר,שמים בסיפון עם בלון אחד,מנערים,ממתינים שתי דקות ומשחררים בבת אחת את לחץ הגז.לרוויה.

היום שאחרי אתמול

תמונה