סורבה קצת אחרת
כמו שכבר הרחבתי כאן על גלידות,סורבה וקציפות קפואות,הנה סוג של סורבה דור שלישי.הסורבה מוכן מסיפון,הקציפה היא קציפת לימון ממי סוכר,לימון ופקטין.הפקטין הוא רב סוכר,החומר המרפד את דפנות תאי הפירות.כאשר הוא מתפרק בחום וגם ע"י חומציות הוא הופך לג'ל,משום כך משתמשים זו ליצירת ריבות.בקציפה הפקטין מתפקד כמייצב ובמינון הנכון נותן מרקם נעים וחלק.את הקציפה המוכנה יצקתי לתבנית קטנה והקפאתי וכך נוצר לי סורבה לימון יציב ומלבני. בעזרת כפית רוקנתי את מלבן הסורבה במרכזו ומילאתי במרקחת תותים ובקרם לימון.את הסורבה עצמו נעים וטעים לאכול,אך המרקחת והקרםלימון מפתיעים כשפתאום הם מבצבצים מבפנים. קציפת לימון- 500 מ"ל מיים 150 מ"ל מיץ לימון 150 גרם סוכר 17 גרם פקטין מערבבים פקטין עם 20 גרם סוכר.מרתיחים מיים וסוכר ושופכים את תערובת הסוכר-פקטין למי הסוכר.מערבבים ומצננים מעט.מוסיפים את המיץ לימון,מערבבים ומכניסים לסיפון עם בלון גז אחד.מניחים במקרר לשעתיים לפחות. מאיר