רשומות

מציג פוסטים מתאריך יולי, 2012

שוק הודו

תמונה
 גם בימי הקיץ החמים אין לי בעיה לאכול תבשילים כבדים,אני פשוט מדליק מזגן תוך כדי אכילה. התחשק לי השבוע להכין שוקי הודו בסגנון של אוסובוקו עם הרבה יין ותבלינים. בשר הודו הוא קצת בעייתי,מפני שהוא נוטה להתייבש ואין לו עומק טעמים בבשר שלו. בשביל זה השקתי את השוקיים בבקבוק יין אדום ליום שלם,הבשר ספח את היין ונצבע בצבע אדום חזק. בנוסף,כמה תבליני גינה מהגינה-פיגם,טימין,רוזמרין ומנטה,כמה שיני שום ופלחים של בצל. הבישול התבצע בשיטת ה"שגר ושכח" בתנור לכ4-5 שעות על חום 150 מעלות.לאחר הבישול את כל הנוזל בישול צמצמתי לרוטב טעים שעטף את השוקיים ונתן להם חיים מחודשים.

רימון בקיץ,אבטיח בחורף

תמונה
בשבוע שעבר הייתי בסדנא מעניינת אצל יאיר פיינברג,שם הוא דואג ליצור שלל סדנאות בתחומים שונים. את הסדנא העביר ד"ר רון פורת מהמכון הוולקני,בה הסביר על פיתוחי הזנים בפירות וירקות,איחסונם,שיווקם וכיצד בודקים האם הפירות\ירקות הללו הם אלו שיככבו אצלנו בקרוב  בצלחת. בתחילה הציג בפנינו הדוקטור זן של מנדרינה,מנדרינה "מור" , שלא נזכה לאכול אותה כנראה אי פעם בארץ כי הוא מיועד רק לייצוא,כל השאריות נשארות בארץ. המנדרינה הייתה קלה לקילוף,מתוקה ובעלת כמות גדולה של מיץ,הלהיט הגדול באירופה,לדבריו. עכשיו אני סוף סוף יודע מה ההבדל בין קלמנטינה למנדרינה-הקלמנטינה היא זן של מנדרינה ונקראת על שם נזיר ספרדי שחי לפני כמה מאות שנים ושנקרא קלמנטיין. המנדרינה הייתה דוגמא כיצד בודקים את איכות הפרי-הסבר קצר על הארומה וטבלה שמכילה בתוכה את כל תכונות המנדרינה כמו עשבוניות,פירותיות,עפיצות ואפילו ניחוח טרפנטין.מודדים את רמות התכונות של הפרי בשביל ליצור סטנדרט קבוע ויציב. מסתבר שטעמים הם לא טעמים טהורים ואמורים להכיל כמה מרכיבי טעם בשביל להגיע לאותו טעם.לדוגמא,בשביל לקבל טעם של תפוז יש לערבב 20 מ

לחי וגבינה כחולה

תמונה
אני מאוד אוהב בשר לחי,יש לו עומק טעמים ומרקם הסיבים שלו נעים. עם בשר לחי קצוץ שילבתי ספירה חמה של גבינה כחולה שנקראת פרופוזולה,מפוצצים את הספירה ונותנים לגבינה לשטוף את הכל. קרם כרובית ניוקי תירס בשר לחי קצוץ עגבניות ערמונים ספירת גבינה כחולה

כמהין להמונים

תמונה
 כאשר חזרתי מאיטליה ובאמתחתי פטריות כמהין שקיבלתי מתנה,חיכיתי לרגע שאכנס למטבח ואכין מהם מטעמים. למרבה הפלא כשהוצאתי אותם מצנצנת האורז שממרה עליהם כל הטיול,נעלם להם פתאום הריח,אותו ריח משכר שבגללו משלמים הון תועפות על כל פטרייה.בלעדי הריח זה כמו לאכול פלסטיק.אחרי שטיפה יסודית מהבוץ ופריסה דקה של אחת מהפטריות גיליתי שעדיין בפנים,בעומק הפטרייה קיים עדיין הארומה הטובה שחיפשתי. אז כארוחת בוקר, על ברוסקטה קלוייה הנחתי פרוסות גבינה מיושנת עם חתיכות פטריות פורצ'יני שקניתי גם כן באיטליה,מעל הנחתי פרוסות כמהין דקיקות ושמן זית איכותי מאין כמוהו שקיבלתי במסעדה באיטליה כמתנה,שחיתות מעין כמוה. לארוחת ערב,תפו"א מבושלים, עליהם טפנד זיתים,ממרח כמהין לבנות,שמן זית ופרושוטו שחיכה גם כן לקפוץ מהמזוודה. יחד עם זה פסטה עבודת יד יחד עם פרוסות כמהין,שמן כמהין וחמאה השלימו את יום הכמהין הזה. נשארה עוד פטרייה אחת ששמתי במקפיא בשביל שלא תתקלקל ושתחכה לזמנה בשביל להעשיר סלט,פסטה או שבסוף אני אשחק איתה פינג פונג.

ביקור ביקיניקו טנקה

תמונה
 השבוע לכבוד היומולדת שלי החלטתי ללכת למסעדה יפנית ולצאת מכל שגרת הים תיכוניות של שאר המסעדות. ההתלבטות הייתה בין כמה מסעדות וההחלטה נפלה על מסעדת יקיניקו טנקה בגלל העיצוב והחוויה. המסעדה נמצאת בהרצליה ונותנת חוויה שונה של אכילה,מגיעים לחדר זוגי וסגור רק בשבילנו, המעוצב בסגנון יפני(חוץ מהבלונים שקושטו לכבודי).יש לחלוץ נעליים בכניסה וא"כ מתיישבים אל השולחן שבמרכזו היקיניקו-גריל יפני עם אבנים לוהטות שאינו מוציא עשן והוא מרכז החוויה,בעזרתו הסועדים צולים לבד את הבשר. אנו הזמנו את תפריט העשור שעולה 200 שקלים לאדם וכולל סאקה חם טעים ונעים,שתייה קלה,כמה פתיחים ושני סבבים של בשר.לסיום סורבה וגלידה. בהתחלה הגיע סלט ירקות,קצת חסה גזר ועוד ברוטב שמכיל סויה,שמן בוטנים ועוד כמה דברים שהיה טעים. א"כ מעין חביתת ירק שמגיע בליווי רוטב יפני נוסף. בשולחן יש גם ממרח מיסו וסויה מתוקה ואפשר להוסיף עוד טעמים לאוכל אם מתחשק. קדירת פירות ים לא גדולה מידי של שרימפס,קלמארי וכרוב צלוי שוחים ברוטב,היה גם כן טוב מאוד. ההמשך היה צלחות של פרוסות בשר דקות-חזה אווז,חזה עוף,פילה בקר,בשר לבן ושורט ריב

הפינה של שירי-אוכל מוכן לאשה הקרייריסטית

תמונה
הי,אני שירי אשתו של מאיר,השתלטתי לו על הבלוג,אין יותר גלידות כבד אווז וספירות,מהיום מתכונים של ממולאים וקישים,אווו הההההה... סתם,קצת רצינות.אצלנו יום יום אוכלים בבית,הודות למאיר שלא נמאס לו גם אחרי יום עבודה מייגע ומבשל לאותו יום בלבד אוכל טרי,מגוון ומלא בירקות.הוא לא מסוגל לאכול אוכל של יום קודם ומבשל כל יום אוכל חדש.לי הוא קורא סטודנטית,בגלל שבסוף ארוחה אני אוספת את כל השאריות לקחת יום למחרת לעבודה. מה לעשות שאני צריכה לארגן לי כל יום מה לאכול בעבודה,למאיר אין בעיה עם זה,האוכל נגיש אצלו בכל רגע. אז כשהציעו לו לקבל ערכת התנסות של אוכל ביתי מוכ,ן מיד אמרתי לו שיתן לי לבדוק אותם ואני אכתוב עליהם. לקח לי זמן לשכנע אותו אבל זה הצליח. החברה שמספקת את המנות הללו היא חברת " מבושלת " שהבנתי שמספקת לשלל חברות,גנים וגם ללקוחות פרטיים. המנות מגיעות בקופסאות הניתנות לחימום במיקרו ובמגוון גדול של סוגים. יש מפרום,פלפלים עם אורז ובשר,אורז אושפלו,פשטידה,לזניה,נתחי עוף ברוטב חמוץ מתוק יחד עם אורז והרשימה עוד ארוכה. האמת שזה די מגוון לעומת  הדור הקודם של המנות חמות בטעמי מונוסוד

איטליה-יומן מסע-רומא

תמונה
לאחר נאפולי הרועשת וגועשת-רומא. רומא לעומת נאפולי מלאת תיירים,די קשה למצוא מקומיים וכל האתרים החשובים בעיר מלאים בתיירים. אנו הגענו מנאפולי ברכבת די נוחה ויש לשים לב שיש שעות מסויימות שעולות זול יותר משעות אחרות,כך ניתן לחסוך כמה יורו. שמנו את המזוודות במלון ויצאנו לדרך בשביל לסמן וי על אתרי החובה שצריכים להגיע אליהם ובחום יולי של רומא זו משימה לא קלה,במיוחד כשבחנויות,אוטובוסים ומטרו אין כמעט מזגן והזיעה נוטפת בלי סוף. ברומא די קל להתנייד,כרטיס לתחבורה ל3- ימים בלי הגבלה עולה 15 יורו ואיתו ניתן להתנייד בכל סוגי התחבורה-אוטובוס,מטרו ורכבת קלה.ישנה גם אפליקציה נוחה "rmob" שנותנת מענה מצוין להתמצאות בתחבורה העירונית,בודקת היכן אתה נמצא ומכוונת אותך ליעד שבחרת. אז התחלנו לחרוש את העיר,הפנתיאון,הקוליסיאום,את הותיקן ראינו רק מבחוץ,פיאצה פה פיאצה שם,כל רומא מלאה פיאצות. הגענו למזרקת המשאלות-piazza di trevi,שבאותו זמן בדיוק רוקנו אותה,אספו את כל המטבעות ממנה ומילאו שקים. אולי מכאן מגיע הכסף שמממן את יוון... זאת המזרקה יום אחרי,מלאה במיים ומלאה תיירים. כל מקום תייר