רשומות

מציג פוסטים מתאריך אוקטובר, 2012

לאכול ולמות...

תמונה
אני, חביב ,ו יומי -שלושתנו סו שפים ב"מסה",התייצבנו לארוחה של החיים שלנו שאביב(משה,כן?) הכין,טרח והשקיע במיוחד בשבילנו. אכלתי מספיק ארוחות במסה עם מנות מחוץ לתפריט שאביב הכין לי וברור שהכישרון שלו ידוע לי מראש,אבל הפעם זה היה נראה שונה לגמרי.שבועיים הוא שקד על הארוחה והיה נראה עליו באמת שהפעם הוא הולך להפציץ בכל הכלים.ואכן כך היה.כל הימים שלפני הארוחה השתדלתי להעלים עין מהמתרחש סביבי,בשביל להישאר מספיק מופתע לארוחה. הארוחה החלה,איתי ועופר הסו שפים הנוספים,עזרו לאביב במטבח ודאגו לצלם הכל מהמטבח.אז נתחיל. ההתחלה הייתה מבטיחה-קרקר של חציל מיובש, שאיתו יצר מעין סנדוויץ' שבאמצע מוס סלמון מעושן וקוקוס קלוי ומטבל מתקתק שמיר.נשנוש מגניב לגמרי בשביל ההתחלה. המנה הבאה,מרק.הספיקה טעימה אחת...והיינו כחולמים.פה אחד אמרנו שזה אחד המרקים הטעימים שטעמנו,אם לא הכי טעים.אני מריץ לעצמי בראש את המרקים הטובים שיצא לי לאכול אי פעם-"מרק קרמי של כבד אווז וצלופח בספרד ,אולי איזה מרק מהfat duck ,מרק טוב שאני הכנתי אולי,מרק עוף וכוסברה מהעבר הרחוק יותר של שף שעבדתי א

ביקור בעב בשר

תמונה
אני,לרוב אוהב לאכול במסעדות שף,כאלו שירגשו,יאתגרו את הלשון וישאירו חומר למחשבה. אבל ברור שגם מידי פעם גם אני צריך לטרוף איזשהו נתח גדול,עסיסי ושומני של בשר איכותי בלי שום התחכמות ואובר יצירתיות. הגעתי השבוע ל"עב בשר" שברמת החייל(הברזל 34). המסעדה חיננית במיוחד וגם ריחנית במיוחד,כי בכניסה הציבו סלסלה עם גויאבות שהפיצו את ריח הבושם הנפלא שלהם. רק אחרי שנכנסתי למסעדה ששם קיבל אותנו אילן הבעלים בזרועות פתוחות,הבנתי את פשר הגויאבות. מסתבר שאילן הוא קיבוצניק ורצה להתביע את חותם הישראליות שלו במסעדה. זה בא לידי ביטוי בעיצוב-צד אחד מהקירות נראה כמו גג של בית עם רעפים אדומים,תמונות ילדות אותנטיות של אילן מהקיבוץ מקשטות את הקירות ופה ושם זרוקים פטיפון ורדיו ישנים וגם כן יש את הגויאבות. התיישבנו לסעוד את הראשונות,כנאפה טלה-קדאיף במילוי בשר טלה מפודר במעט אבקת סוכר היה טעים מאוד. סלט עשבים עם סיגר של אנטריקוט היה מצד אחד מרענן ומצד אחד שומני במובן הטוב של המילה. אכלנו גם כן אמפנדס מצוין,חם ופריך ו"סלט ירקות של קיבוץ",אותו סלט קצוץ דק המוכר יחד עם ת

אני עוזב

תמונה
קשה לי להגיד את זה,אבל כן...אני עוזב את מסה.את המקום המקסים הזה,הבית החם שבו תפקדתי על הניהול בו במשך 7 שנים. פניי מועדות כעת למקום חדש,שיפתח בשאיפה בפברואר-מרץ,שם אתפקד כשף ראשי. המקום הוא במתחם שרונה שקם ונבנה בימים אלו והולך להיות ה-מתחם הבא של העיר עם עשרות מסעדות שכולם שוכנים במבנים ישנים של בתי טמפלרים לשעבר,שטח שטובל בהרבה ירוק ומתצפת לכל מרכז העיר הסובב אותו. המבנה עצמו יהיה בעל אופי מגוון ויהיה בשיתוף יחד עם השף קונדיטור אורן בקר. קונדיטורית בוטיק מיוחדת במינה וכל מילה נוספת מיותרת,תתמקם בקומה תחתונה. המסעדה,מטבח שף מודרני,קלילה ומעניינת,בקומת הקרקע. קומה עליונה יתפקד בר אקסקלוסיבי. בקרוב נתחיל באיסוף צוות,אז כל המעוניין-הדלת פתוחה.פרטים בהמשך...                                                                      זו המסעדה                                                           כאן אבשל עוד כמה חודשים                                             לפני ואחרי-בית משק טמפלרי בעבר,מסעדה מודרנית בעתיד

ארוחת צהרי שבת

תמונה
צהרי יום שבת,ארוחה בבית פרטי ל-20 איש שאוהבים לאכול טוב,יצאה לדרך. אקדים קודם כל ואומר תודה לחביב שעבד לצידי ועזר באירוע,גם כן עומר ויהל המלצריות החינניות שעשו את עבודתם נאמנה. בתור התחלה אחרי פוקצ'ות ומטבלים שהוגשו לשולחן,קיבל כל סועד מבחנה ובה מרק ארטישוק ירושלמי חם,קרמי ונעים יחד עם זילוף עדין של שמן כמהין. פותחים את הפקק שעם ופשוט שותים. אחר כך,מנת פירות ים-מולים,סקאלופ ושרימפס בחמאת סויה ויוזו,יחד עם פטריות,רוטב שכיף לנגב עם לחם.  מנת כבד אווז עם קרם סיגליות,רוטב רימונים וטפיוקה ואגוזי לוז הייתה נהדרת.הקרם מפתיע ביותר ויחד עם הרוטב-חגיגה מושחתת בפה.  פילה לברק קיבל קרם עדין של שומר יחד עם אנדיב וארטישוקים צלויים וסלטון בויניגרט תפוז.  לסיום,פילה בקר על פולנטה ורוטב על בסיס ציר בקר ובצלים. ה-קינוח,שהיה השקעה רבה בהכנתו,יצא מצוין. "פברז'ה,פברז'ה"- שמעתי את קולות הסועדים כשהקינוח יצא. הקינוח מורכב ממוס שוקולד שבמרכזו מחית פטל,את הכדור עוטף ציפוי של חמאת קקאו,שוקולד לבן ועם חיזוק עדין של תמצית תות.הכדור עוטר עם