cremeux


cremeux או קרמו,זהו קרם שוקולד אך לא רק,שלקוח מהמטבח הצרפתי ויכול לשמש לשלל קינוחים.
הקרמו הוא קרם רך,עשיר ונעים שאפשר לשכללו למגוון טעמים.

בקינוח הנ"ל מעבר לשאר הדברים מסביב ישנו את הטארט שוקולד  שהוא למעשה הקרמו שיושב על בצק פריך אפוי.
הקרמו עשוי סך הכל מקרם אנגלז שזה קרם וניל מועשר בשוקולד וחמאה,במקרה הזה גם עם ג'לטין שיהיה יציב ונוח לחיתוך.
אפשר להוריד את הג'לטין ולזלף לכוסות בתוספת גלידה,פירות וכו'.
אפשר להניח את הקרם בפורמה בצורה הרצויה,להקפיא ולשחרר מהתבנית.קחו מתכון.


250 מ"ל- חלב
250 מ"ל -שמנת מתוקה
6 -חלמונים
50 גרם- גרם סוכר
200 גרם - גרם שוקולד מריר
150 גרם -גרם חמאה
2 -דפי ג׳לטין

מחממים חלב,שמנת וסוכר.טורפים את החלמונים, עושים השוואת טמפ׳ עם החלמונים והשמנת ומחזירים לאש נמוכה להסמכה קלה תוך כדי טריפה נמרצת.מורידים מהאש,מוסיפים ג׳לטין שהושרה לפני כן במיים,מערבבים ומוסיפים שוקולד וחמאה,מערבבים היטב.
-ניתן לצקת בעוד התערובת חמימה על בצק אפוי,יש לקרר 5 שעות לפחות.
-ניתן להחסיר את הג'לטין מהמתכון למסה מעט יותר רכה ולהכניס לשק זילוף,לזלף על צלחת או לתוך כוס.
-אפשר להחליף בשוקולד חלב באותם יחסים ,לקרמו שוקולד לבן יש להוסיף עוד 50 גרם שוקולד ולהוריד 50 מ"ל חלב.

-ניתן להוסיף מחיות פרי,תמציות או ליקרים,במקרה זה יש לקזז בהתאם את כמות החלב.




טארט שוקולד קרמו
מקרון שוקולד
קצף שוקולד קפוא
טוויל קקאו
פרפה קרמל
קעריות גנאש למון גראס
טראפלס מקדמיה
שטרוייזל קקאו
אגוזי לוז מסוכרים
מרנג


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש