נוטלה תוצרת בית
מספרים על פייטרו פררו,אותו בחור של השוקולד פררו רושה,שקנה אדמות לגידול אגוזים בסוף שנות הארבעים בשביל לייצר קרם אגוזים במקום ממרח שוקולד,כי באותו זמן בגלל מלחמת העולם השנייה השוקולד היה יקר מידי.קצת אחרי, פיתח את הממרח שוקולד והאגוזים שלו וקרא לו בשם-סופר קרמה. בשנות ה60 המוצר החל להיות משווק לשוק האירופאי וגם שמו הוחלף ל-נוטלה,nutela,נאט=אגוז באנגלית,אותו ממרח אהוב ומוכר בכל העולם. בשבוע שעבר רציתי להכין קרם נוטלה משלי.פניתי קודם כל למקור לראות את המרכיבים. המרכיבים בנוטלה המסחרית הם- סוכר במקום הראשון בלי כמות מדויקת שמפרסמת החברה שמן צימחי שגם כן לא ידוע הכמות 13% אגוזי לוז 7% אבקת קקאו 5% חלב רזה חומרי טעם מזעריים החברה מפרסמת את המוצר כמוצר בריא,טוב לארוחת בוקר ועוזר להתפתחות הילדים. כמו עוד הרבה מוצרים שנמכרים כדבר בריא ומזין,אפשר להבין משתי המרכיבים הראשונים ששולטים בנוטלה,סוכר ושמן,שלא כך הדבר. אני את הנוטלה שלי הכנתי אפשר להגיד מ-80 אחוז אגוזי לוז,15 אחוז סוכר ו5 אחוז חמאה,כך יהיה טעם אגוזי מודגש וחזק. התחלתי ביצירת חמאה שרופה,חמאה שמחוממת עד להתפרקותה