אנשי המטבח המודרני-פרק 4
נא להכיר, ברקוד -הבר המולקולרי הציוני הראשון. טל ומאור הם המייסדים של ברקוד ואותם פגשתי לראשונה,כששיתפנו פעולה ב ג'ם סשן בסטודיו של יאיר פיינברג. הבר שלהם מתפקד כבר אלכוהולי לכל דבר,אך עם ערך מוסף,שהוא, יותר עניין,יותר עניין במהלך השתייה ובהצגתו. כיאה למטבח המולקולרי הבר מציג שלל טכניקות שמשתלבות עם אלכוהול-יצירת ספירות וקוויארים,שימוש בחנקן נוזלי,קציפות,ג'לים ועוד. מאור וטל מגיעים מרקע של שנים רבות בתחום הברים,אך גם מרקע של עיצוב גרפי ועיצוב תעשייתי- "וזה מה שמנחה אותנו",כך הם אומרים. "אנחנו בעולם הזה של הקונספט העיצובי ומה שאנחנו עושים כאן זה למכור ולהעביר חוויה,להראות משהו שעומד מאחורי זה״. "אנחנו אוהבים לעניין,לפרק את מרכיבי הקוקטיילים ולהגישם בצורה שונה ולהרכיבו מכמה אלמנטים,כמו למשל לפרק בלאדי מרי לקוויארים ורצועות ג'לי בטעמי עגבניה וסלרי,אותם טעמים קלסיים של הקוקטייל רק במרקמים שונים.״. "אנחנו עכשיו בקטע של אקווה פרסקה,משקה שלקוח מספרד שבמקור הוא בלי אלכוהול בו משולבים נוזלים צלולים של פירות,אותם אנחנו