כנאפה-ולא לקינוח





כולם אוהבים כנאפה,אפילו הערבים...
כנאפה הוא רעיון מצוין גם למנה מלוחה ולא רק לקינוח,הגבינה כאן תקבע לאיזה קטגוריה ישויך הכנאפה,אפשר לשחק עם טעמים מגוונים,מורידים את רמת מתיקות של הסירופ\רוטב 
ומקבלים מנה מהודרת וגם די קלה להכנה,יש בה בסך הכל שערות קדאיף,גבינה ורוטב.פשוט.


קחו לדוגמא תפוזי דם שיכולים להוות את הרוטב,גם לכנאפה מלוח וגם מתוק.


במקרה כאן, הכנאפה על הגבול של מנה או קינוח ,המילוי היא גבינת מוצרלה,הרוטב עם מתיקות קלה מעודן עם חמאה ומחוזק עם וניל.

חבילת שערות קדאיף
150 גרם חמאה מומסת
גבינת מוצרלה

4 תפוזי דם סחוטים
80 גרם סוכר
50 גרם חמאה
1 מקל וניל

יוצקים חמאה על השערות ומערבבים היטב על לציפוי השערות קדאיף בחמאה.מרפדים בצלחת ,תבנית או מחבת שכבה דקה ואחידה של השערות.מסננים את המוצרלה מנוזלים ומפזרים על הקדאיף בשכבה אחידה.סוגרים עם עוד קדאיף ומהדקים למעלה ובצדדים.
צורבים על מחבת 2 דקות מכל צד.
מניחים את כל מרכיבי הרוטב בסיר קטן מלבד החמאה עד לקבלת סירופ,מוסיפים חמאה ומערבבים.יוצקים על הכנאפה בנדיבות.



בגרסה נוספת שעשיתי שידכתי בין גבינת עיזים וחציל קלוי והרוטב,רוטב תפוזים.
פריכות הבצק,עישון החציל,קרמיות הגבינה ומתיקות הרוטב,פשוט תענוג.
חבילת שערות קדאיף
150 גרם חמאה מומסת
1חציל גדול קלוי על אש גלויה
250 גרם גבינת עיזים

4 תפוזים
80 גרם סוכר
50 גרם חמאה
1 ענף זעתר טרי

יוצקים חמאה על השערות ומערבבים היטב על לציפוי השערות קדאיף בחמאה.מרפדים בצלחת ,תבנית או מחבת שכבה דקה ואחידה של השערות.מזלפים או מורחים את הגבינה על הקדאיף בשכבה אחידה,מניחים על הגבינה חתיכות חציל חציל קלוי.סוגרים עם עוד קדאיף ומהדקים למעלה ובצדדים.
צורבים על מחבת 2 דקות מכל צד.
מניחים את כל מרכיבי הרוטב בסיר קטן מלבד החמאה עד לקבלת סירופ,מוסיפים חמאה ומערבבים.יוצקים על הכנאפה בנדיבות.

מה עוד?אפשר ליצור רוטב לא מתוק בכלל,חמאת לימון עם עשבי תיבול,חמאת עגבניות,ניתן להחליף את הגבינה בכל גבינה אהובה אחרת,תהיו יצירתיים.

תגובות

‏אנונימי אמר/ה…
חזר החציל במתכון
‏אנונימי אמר/ה…
חסר

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש