רשומות

מציג פוסטים מתאריך פברואר, 2014

פוסט מחווה לבירה שחורה

תמונה
בירה שחורה,זה טעים,זה יחסית בריא,בדיוק עכשיו בירה נשר הראשונה שקמה בארץ חוגגת כבר 80 שנה,אז מה עוד אפשר לעשות עם בירה שחורה? כמו בירה לבנה,גם בירה שחורה טובה לבישול ואף יותר בגלל המתיקות המעודנת שלה. כך למשל הכנתי השבוע תבשיל שמורכב מחזה בקר,סלקים קטנים,שיני שום ועשבי תיבול והכל טבל בבירה שחורה.אפייה בתנור למשך 5 שעות הקנה בשר רך ביותר,ספוג בטעמים,את כל הנוזל שנותר בתבנית צמצמתי לכדי רוטב סמיך שציפה את הבשר וזיגג אותו למעדן.  1 ק"ג חזה בקר חתוך לקוביות או כל נתח אחר 5 סלקים מקולפים וחצויים לשניים 1 שורש סלרי חתוך לקוביות 1 בצל גדול חתוך לקוביות 7 שיני שום שלמות עם הקליפה 1 כף רוזמרין קצוץ 1 כף טימין קצוץ 2 כפות מלח 1 כף פלפל שחור גרוס חצי ליטר בירה שחורה מניחים את כל המרכיבים בסיר רחב או תבנית גדולה,מניחים בתנור בחום 200 מעלות למשך שעה,מורידים לחום 160 מעלות וממשיכים לבשל עוד 4 שעות.יוצקים את הנוזלים של הבישול לתוך סיר קטן ומצמצמים לרוטב סמיך.יוצקים על הבשר.   יחד עם זאת הכנתי גם לחם עם בירה שחורה ותבלינים שיחמיאו לבירה כגון מוסקט,הל וז

ביקור ב"מגדלנה"

תמונה
נא להכיר,מגדלנה שבקיבוץ מגדל בסמוך לכנרת,היא מסעדת שף ערבית מהטובות שיש, אם לא ה... השף שמנצח על המסעדה הוא יוסף חנא המכונה זוזו,מספק אוכל ערבי נהדר וביחד עם חמודי,יד ימינו שמופיע כיום בתכנית משחקי השף(צד שמאל בתמונה,אני מצד ימין,כן?),הם יוצרים מסעדה לתפארת. ההגעה למסעדה בצומת מגדל שנמצא במרכז קניות,לא מבשר על הבאות.עולים במעלית קומה אחת ואז נכנסים למתחם המסעדה שמשדר  יוקרתיות של מלון.שטח המסעדה גדול ואפשר להציץ לחדר הפרטי היפהפה והשקוף שצופה לכנרת ובו ניתן לארח קבוצת אנשים מצומצמת,שם השקיעו בריצוף רציני,צלחות חימר יפות וסובב את החדר תצוגה של כלי חרס שונים. באשר לאוכל-הכל טעים!מאוד! התחלנו בעלי גפן דקיקים ממולאים באורז,מג'דרה מבורגול,עדשים,בצל ובמיה. גם כן דגמנו כרובית בטמפורה שמוגש עם רוטב פלפלים,סלט טאבולה מפוצץ ירק,לחמאג'ון של בשר קצוץ וטחינה מעל, קובה מטוגן שאפשר לבחור בין אופצייה של מילוי עם בשר או מוצרלה,המוצרלה נבחרה והייתה מצויינת. כל אלה היוו את המנות הראשונות ובלי יוצא מן הכלל היו מגרות חיך וסופר טעימות ואם לא די בכך,ניגבנו

קרב סכינים 2

תמונה
בשבוע שעבר חגגו שבוע קולנריה צרפתית בארץ ולכבוד המאורע הגיעו 19 שפים צרפתיים בשביל לשתף פעולה עם מסעדות ארצנו ליומיים של חוויה. אלינו במסה,הגיע השף סטפן,המוכר לכולם מהתכנית "קרב סכינים" המצויינת,שבה אנו ניצחנו אותו ומשום מה הוא עכשיו בביקורו מכחיש זאת. את סטפן לקחנו לשוק הכרמל לסיור וקניית כל המצרכים לשתי המנות שלו- -ירבוז וירקות קריספיים עם קצף יסמין -לוקוס,קרם סלרי ווניל ופרחי פרימרוס קנינו את מיטב ירקות השוק,אכלנו כנאפה,שתינו מיץ בריאות,קישקשנו עם ערוץ 1 שצילם וסטפן עצר בכל פעם שעובר אורח רצה להצטלם איתו.מכאן עברנו למסעדה בשביל לבשל. אז מה ירבוז? האמת שלא ידעתי מה זה ירבוז לפני כן ומסתבר שזה סוג של דגן.סטפן הביא איתו את זרעי הירבוז,או בלועזית אמרנט.את הירבוז הוא השרה במיים למשך יום שלם לריכוך,א״כ סינן מהמיים ובישל עם ציר עוף ושמנת סטייל ריזוטו. לירבוז יש מרקם מתפצפץ והיה טעים לאכול אותו,כמו ערימת קוויאר בפה. יחד עם הירבוז היו ירקות כגון תרמילי אפונה,צנון,זוקיני,עגבניות שרי ונבטים שכולם עברו בישול קצרצר ונשארו קריספיים.יחד עם זאת סטפן הכי

לגעת באוכל

תמונה
באחת התכניות של עדי אשכנזי,היא תיארה פעם איך בחורות מתלהבות מקניות וכשהן מגיעות לסופר פארם למשל,הם מרגישות שכל פעם חוגגים להן יומולדת,כאילו כל הסובב אותם מוקדש להן וקונות מכל הבא ליד.לשירי למשל יש גם את ה"מחלה" הזו. אצלי היומולדת,זה ב"לגעת באוכל". את "לגעת באוכל" אני מכיר עוד מהפתיחה,חנות קטנה ומטריפה בראשל"צ,שמאכלסת בתוכה כל מה שקשור לתחום המזון,הייתי מבלה שם(ועדיין מבלה)שעות ועובר מחלקה מחלקה,מתרשם מכל הגאד'טים ולבסוף מסיים בקניית קיורטוש חם שמכינים במקום. שמחתי לקבל שבוע שעבר הזמנה להגיע ולהתרשם מהסניף החדש שפתחו בקניון רחובות,שם גיליתי קניון יפהפה ומפתיע בגודלו. החנות עצמה בקניון רחבת ידיים ומכילה את כל הטוב שיש להציע,בין אם זה מחלקה של מוצריים הודיים,איטלקיים,מוצרי אפייה שונים,שוקולד איכותי למבשלים המקצוענים,תמציות טעם שתמיד לוכדות אותי לחפש ניחוח חדש,בין היתר שם גיליתי לפני שנים תמצית בזוקה שבניתי עליה קריירה. שחר דבח,חבר טוב,תפס את המשבצת של שף הרשת, מעביר סדנאות שונות בכל סניפי הרשת, וזה בדיוק מה שהוא עשה כשהגעתי לסני

יומולדת מחתרתי

תמונה
לאחר ארוחת הטלאים הטובה שאכלתי אצל אורי בארוחה מחתרתית ב-secret place,הגיע ההצעה שאני אבשל יחד איתו. מה שיפה בארוחות של אורי שכל ארוחה היא בקונספט שונה מקודמתה,הפעם הייתה הארוחה בקונספט יומולדת,שאורי חגג באותו שבוע. המקום שנבחר הוא "הסלון",שם אייל שני מבשל מסעדה ליומיים בשבוע. התפריט,תפריט יומולדת- מרק ארטישוק ירושלמי וכמהין,פחות בקטע של יומולדת אך קיבל טוויסט עם חזה אווז מעושן פריך שהזכיר ביסלי. סוכריית כבד אווז מצופה ביין פורט והגיעה עם סוכריות קופצות ששעשעו את החיך. "פיתה עם חומוס"-קערית מסבחה עם פיתה ובמרכזה תבשיל שפונדרה בבישול ארוך. יש טאבון אז לא נשתולל עליו,אז כמחווה למקום הכנו כרוביות בטאבון עם טחינה,יוגורט וסילאן. יש טאבון,אז לא נמשיך להשתולל עליו?אז הכנו פיצה הפתעה,פיצה שכל אחת הייתה שונה וכל שולחן קיבל טעמים אחרים,האחת עם מחית כמהין,פסטו ומוצרלה,השנייה,רוטב עגבניות,בצלים מקורמלים וארטישוק ועוד ועוד. היה גם ריזוטו שקראנו לו ריזוטו חטיפים,ריזוטו פטריות עשיר בחמאה ופרמז'