אני פורים
כאחד שאוהב ליצור מניפולציות באוכל,פורים זה ה-חג בשבילי ליצור דברים משעשעים ואף הזויים,מנות מחופשות למשהו אחר.לכבוד פורים יצרתי לאתר הפקת מנות מחופשות שמופיע באתר xnet ,זהו הפוסט המורחב להסבר מאחורי הקלעים של התמונות. ביצה היא תמיד מחשבה למניפולציה,יש בה שני מרקמים,שני צבעים,שני טעמים והרבה מצבי צבירה שאפשר להפיק ממנה. קבלו את ביצת הזהב. חלמון מוזהב עשוי מספירת שמפניה ואבקת זהב וקליפת הביצה מחומר שנקרא קאולין,חומר שמזכיר קצת גבס במרקמו ,הוא אכיל לחלוטין,הוא מתקשה לאחר ייבוש קצר ונותן מעטה פריך ודקיק.אני הכנתי את ציפוי הקאולין עם מעט אבקת סוכר ותמצית וניל,ציפיתי בלונים מנופחים בקאולין וייבשתי בתנור עד להתקשות מלאה,א״כ קילפתי את המעטה שנראה ממש כמו קליפות ביצים.זה גם טעים. בעזרת הקאולין ניתן לעטוף חומרי גלם שונים עם מינימום לחות בחלקם החיצוני וליצור מעטה פריך עם פנים רך,קח למשל אפשר לעטוף תפוחי אדמה קטנים מבושלים,זיתים,עגבניות שרי וכו׳. לספירה- 300 מ"ל שמפניה 1 גרם קסנטן 5 גרם קלציום לקטט 5 גרם סודיום אלגינט רבע כפית אבקת זהב טוחנים שמפנ