רשומות

מציג פוסטים מתאריך פברואר, 2015

שלג מוכתם בסויה

תמונה
בשבוע שעבר החורף רצה להראות שהוא עדיין כאן ובא במלוא עוצמתו ומילא את רוב חלקי הארץ בשלג. כמו בפעם הקודמת ,גם עכשיו לא ויתרתי על סיור בשלג ויצאנו כל המשפחה לכיוון ירושלים.                                    הכנתי לילדים ברד ענבים משלג נקי שהוצאתי צמוד לקרקע הכנתי לנו גם סושי,ניגירי וסשימי,כך נשנשנו סושי בשלג יחד עם בירה מצוננת,מטפטפים סויה על השלג. אחרי האכילה התפנינו לבנות מעין איגלו ולהפציץ אחד את השני בכדורי שלג לקחתי צידה לדרך והבאתי קצת שלג לעבודה בשביל להמשיך את קרבות השלג יחד עם הטבחים.אחרי היום הזה,הצטננתי.

לקטוף מהר לפני שייגמר

תמונה
הסיור בהרי ירושלים,הפגישה עם משה בסון והפטייר שבו הוא כיבד עשה לי חשק לקטוף חוביזות ולהכין בעצמי את המאפה הטעים הזה. בצק הפטייר הוא בצק שמרים מועשר בשמן זית,המילוי עצמו גם כן מועשר בשמן זית, וזהו סוד קסמו,הבצק סופח את השמן ויוצר בצק רך ועסיסי. בבוקר בו הכנתי את הפטייר,קרה ארוע קוסמי חסר תקדים. באותו בוקר הכנתי את הפטייר בשביל נשנוש בדרך לטיול אי שם בדרום ים המלח,עם לינה בחאן. הערב מגיע, ואיתו ״על האש״,בירה וחברים.חבר שלי מגיע ובידו צמח,אומר שמומחה צמחים בשולחן הסמוך נתן לו  אותו והוא מבשל שם מצמחיית האיזור.אני נושא את עיניי למרחק ומי מופיע שם?השף משה בסון, בכבודו ובעצמו,עומד מעל סירים ומבשל לחבריו,מראה לי חמציץ עם תפרחתו ועוד צמח הנראה לי כמעין אורוגולה ונקרא כוכב והריח מפתיע ביותר,בריח אפרסק,מתאים לתה,לסלט וכו׳. משה אומר לי-זוכר את זה?ואז שולף לי...פטייר. פטייר מלא בחמציצים.זה שממנו באה לי ההשראה להכין פטייר ,לפגוש אותו באותו יום שבו הכנתי את הפטייר וגם כן הוא הכין אותם,תגידו לי ,קוסמי או לא? 1 ק״ג קמח 20 גרם שמרים טריים 20 גרם מלח 20 גרם סוכר 6

לחם שוקולד

תמונה
שקד הוא זה שנתן לי את הרעיון ליצור לחם שוקולד,לכבוד יום פעילות עם המשפחה בבית ספרו,זאת לאחר ששאלתי אותו איזה דבר מעניין כדאי להכין. לחם השוקולד מפיץ ריח של עוגה,טעם שמזכיר עוגה אך הוא לחם לכל דבר.מלבד קקאו העשרתי אותו בשוקולד מומס לתוך הבצק ולאחר התפחה גלגלתי יחד עם חתיכות שוקולד קצוצות גס. חלק מהבצק השחרתי בעזרת אבקת צבע מאכל שחור טבעי,מה שנתן מראה מרשים ומזעזע כאחד. מומלץ לאכול את הלחם מיד אחרי ההוצאה מהתנור כששברי השוקולד בתוכו נמסים וחמים,פרוסת לחם עם שוקולד-גרסת השובב. לחם שוקולד קילו קמח 100 גרם סוכר 5 גרם מלח 600 מ״ל מיים 50 גרם אבקת ככאו כהה 100 גרם שוקולד מריר מומס 30 גרם שמרים טריים 100 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות גסות  לשים את כל המרכיבים במיקסר,מלבד השוקולד המומס והשבור,למשך שבע דקות,תוך כדי לישה מוסיפים את השוקולד המומס ולשים עוד חמש דקות.מתפיחים שעתיים,לשים את הבצק עם שברי השוקולד ויוצרים כיכר,מתפיחים לחצי שעה ואופים בחום 200 מעלות למשך 40 דקות.

סיור עשבים בהרי ירושלים

תמונה
3 שבועות אחרי שהייתי בירושליים המושלגת,חזרתי לאיזור,בשביל להצטרף לסיור עשבי האיזור,בהדרכת השף משה בסון,בעל מסעדת אקליפטוס,אותה מסעדה של שנות ה80-90,אותה פתח מחדש לא מזמן. משה בסון הוא מעין שף תנכ"י,מבשל מהרגש ומשתמש בתוצרת האיזור,מכיר כל עשב,פרח ודרדר. בסיור נכחו גם כן מאיר בולקה,צלם, בלוגר ובעל המגזין אוכל האינטרנטי- עיתונאוכל  וגם דודי עברי בעל מחלבת עברי,מחלבה המייצרת גבינות עירקיות. התחלנו מהסטף-משה מסביר על יד קנדי המשקיף ממרחק ועל פסנתר רובינשטיין,חלקת יער בה הוטמן אפרו של הכנר ארתור רובינשטיין במקום שצופה לכל האיזור ואף עד לים. שדות החוביזה אין סופיות מסביב ובשביל משה זו אספקה שלא נגמרת מהטבע,מהם הוא מכין קציצות,מרק ועוד. עשבייה שנראית עשביית בר שוטה ומקרית לחלוטין מסתבר אכילה ומוגדרת מאוד-אז החוביזה היא חלמית על שום חלה,או כמו שקראנו לה בתור ילדים,לחם ערבי.בגלל פירות החוביזה,הנה ילקוט רועים,הנה חרדל,הנה גדילן ולוף וסומק,כולם אכילים,רק צריך להתאמץ ולחפש קצת. ירדנו במורד הסטף,בין רקפות לאיצטרובלים ושלל שקדיות שפורחות כעת, מצאנו ציטרה,עשב תבלין,מז