בריוש השנה,בראש השנה





ראש שנה בפתח וכולם במתח,דואגים לבישולים,עומלים לקראת הערב המדושן והענוג שפותח את השנה.
אני לעומת זאת דאגתי להכין בסך הכל עוגת דבש(כי חייב,ראש השנה)וגם בריוש שהתחשק לי מאוד.
הבריוש אוורירי,עוגתי,עשיר וטעים ביותר.בשביל להרגיש צרפתי באמת הכנתי יחד עם הבריוש ריבת חבושים וריבת תאנים ביין אדום.שנה טובה ושובבה לכולם,שנה מלאה וגדושה חוויות.


בריוש-
חצי קילו קמח לבן
70 גרם אבקת סוכר
100 מ״ל חלב
20 גרם שמרים
5 ביצים
175 גרם חמאה
15 גרם מלח

לשים במיקסר את הקמח עם החלב,סוכר,שמרים ו4 ביצים.לשים 15 דקות ואז מוסיפים את הביצה הנוספת,חמאה ומלח.ממשיכים ללוש עוד 15 דקות.מתפיחים לשעה,מניחים במקרר ל4 שעות לפחות.מניחים את הבצק בתבנית או יוצרים כיכר,מתפיחים,מורחים ביצה טרופה על הבצק ואופים בחום 180 מעלות,כ-35 דקות.


ריבת תאנים-

סלסלת תאנים חצויות
1 ליטר יין
200 גרם סוכר

שמים את היין והסוכר בסיר קטן,מרתיחים ומניחים את התאנים בתוך היין,מבשלים כ-15 דקות עד לריכוך התאנים אך שלא יאבדו את צורתם,מצמצמים את היין למרקם סירופ ומעבירים לצנצנת.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש