כבד לשנה טובה





שתי מנות שנושקות לחגי תשרי-הכוכב המרכזי,כבד אווז.השחקן המשני,תפוח.
התפוח אחרי קילוף והוצאת הגרעינים,נפרס דק דק במנדולינה(חובה בכל בית).
על פרוסות התפוח פיזרתי סוכר ועטפתי אותם מכל הכיוונים.
פרוסה פרוסה,אחת על השנייה,יצרתי מגדל של 15 עד 20 פרוסות אותם הנחתי בתוך רינג מתכת.
אפייה של 40 דקות,מכוסה מעל בנייר כסף על 180 מעלות נותן מעין גראטן תפוחים,רך ונוח לחיתוך והתפוחים מגיעים לשקיפות ובעלי מתיקות עדינה כאשר חמצמצות התפוח נשארת מעט.
במנה הראשונה,קרפצ׳ו התפוחים ועליו כבד אווז ברוטב של דבש,בוטנים ועלי ורדים מיובשים.
במנה השנייה,רוטב רימונים ממיץ רימונים שצומצם יחד עם זעתר,רוזמרין'זרעי כוסברה וחמאה.
הקרפצ׳ו תפוחים מלבד הסוכר גם תובל בטונקה טחון שנתן את הארומה שלו והעצים את הטעם,על הכבד אווז הונח ״קוויאר״ דבש מתפצפץ,ליד הכבד,מקרון במילוי קרם כבד אווז.אז רימון,תפוח,דבש,כבד אווז,הכל בשביל לאחל שנה טובה,מתוקה ועשירה.







תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש